Turizmin Kısa Tarihi

Turizm olgusunun başlangıcı; yazıyı, parayı ve tekerleği ilk bulan, ticareti başlatan ve ticari ilişkilerde parayı ilk kullanılan Sümerlere, yani MÖ. 4000 yılına kadar geriye götürülebilir. Milattan önce 4000 yılında Sümerlerin yazıyı, parayı ve tekerleği ilk kez bulması ve buna bağlı olarak ticaretin gelişmesini sağlamaları seyahat çağının başlamasına neden olmuştur .
Read More!

Turizm Çeşitleri ve Açıklamaları

Bireysel Turizm : Bireysel turizme katılma söz konusudur. Bu kişiler yeni yerler görme, macera arama veya buna benzer sebeplerden turizme bireysel olarak katılmaktadırlar.
Kitle Turizmi : Çok sayıda ve birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek yapmış oldukları turizm hareketi kitle turizmi olarak adlandırılır. Kitle turizmi genellikle seyahat acenteleri tarafından düzenlenir.
Grup Turizmi : Çeşitli toplumsal grupların turizme birlikte katılmalarıdır. Dernek üyeleri, meslek odaları, öğrenci toplulukları gibi belirli bir ortak özelliği bulunan, sayısı on bir ile on altı arasında değişen, insan topluluklarıdır.
İç Turizm : Katılımcının kendi ulusal sınırları içinde turistik faaliyette bulunmasıdır. Şehirsel alanlardan kıyılara, kırsal alana ve dağlara doğru olmaktadır. Kırsal alandan da şehirlere doğru turizm hareketi olmaktadır.

Read More!

Turizm Çeşitleri

1. Katılımcı Sayısına Göre Turizm Çeşidi
  • a. Bireysel Turizm
  • b. Kitle Turizmi
  • c. Grup Turizmi
2. Ziyaret Edilen Yere Göre Turizm Çeşidi
  • a. İç Turizm
  • b. Dış Turizm
3. Katılanların Yaşlarına Göre Turizm Çeşidi
  • a. Gençlik Turizmi
  • b. Yetişkin Turizmi
  • c. Üçüncü Yaş Turizmi


Read More!

Turizm Nedir ?

Turizm Tanımı; İnsanların sürekli konutlarının bulunduğu yer dışında, sürekli olarak yerleşmemek, sadece para kazanmak ve politik ya da askeri bir amacı izlememek üzere; serbest bir ortam içinde, iş, merak, din, sağlık, spor dinlenme, eğlence, kültür, deneyim kazanma amacıyla ya da dost ve akraba ziyareti, kongre ve seminerlere katılmak gibi nedenlerle, kişisel ya da toplu olarak yaptıkları seyahatlerden, gittikleri yerlerde 24 saati aşan ya da o yerin bir konaklama tesisinde en az bir geceleme süresiyle konaklamalarından ortaya çıkan iş ve ilişkileri kapsayan bir tüketim olayı, sosyal bir olay, ağır, bütünleşmiş bir hizmet ve kültür sektörüdür.
Read More!

Turizm Adına

Sevgili okurlar,
Bu bloğu oluşturmamın amacı, turizm hakkındaki bilgilerimi siz değerli okuyucularımla paylaşmak, fikir alışverişleri yapmak ve Türkiye ve Dünya Turizminin nasıl daha iyi yerlere geleceğini tartışmaktır.

Umuyorumki güzel şeyler okuyup, öğreneceğiz. Read More!